Hvad er det største kulturchok du nogensinde har konfronteret?

//Hvad er det største kulturchok du nogensinde har konfronteret?

Hvad er det største kulturchok du nogensinde har konfronteret?

Enhver kultur har altid haft svært ved at chokere mig. Jeg blev fodret for hånd i Etiopien eller råbte ‘viva la revolution’ i en catalansk underjordisk klub. Men Kina …

Dengang gik jeg til Kina i fire måneder, var anderledes. Da jeg forberedte mit udvekslingssemester på Tsinghua University i Beijing, advarede min profet mig om ikke at tale dårligt om CP med nogen (“De overvåger dig”). Mine venner advarede om for mange mennesker til at passe i metroen og smog. Og jeg forventede mange forskellige stilarter i musik og dans. Så jeg fik mit visum og gik til eventyr.
Bortset fra det på det tidspunkt, jeg ankom, var det kinesisk nytår. For Beijing betyder det, at byen er næsten tom. De fleste mennesker forlade for at besøge familier på landet. Så jeg ankom, forventet hussle ved indvandringen, men ingen problemer overhovedet fik lige ind. Jeg forventede trafikpropper og smog, men ikke noget problem at finde en taxa.
Jeg kørte ind i byen på en tom 10-vejs hovedvej. Og taxichaufføren spillede 50 cent. ‘Go shorrrty’ dette er Kina!
Jeg var chokeret over, at Kina ikke var anderledes.

Monica Perry, HSK Level 6-studerende, kinesisk sprog elsker
Besvaret 23. okt. · Opvokset af Michael Hardman, Ph.D History & Culture, Stanford University (1984)
Jeg er amerikansk. Og da jeg gik til Kina, havde jeg gjort mine lektier:
Jeg lærte Mandarin – op til et mellemliggende niveau.
Jeg fik virkelig mine toner ned.
Jeg undersøgte om kinesisk kultur.
Jeg talte udførligt med min mandarin-instruktør (Regular Chinese Learning Online) alt om det daglige liv i Kina.
Men af ​​en eller anden grund kom dette emne aldrig helt op i vores klasser.

Jeg var som “WHATTTT ?!”
Jeg fandt denne forklaring:
“I Kina vil spædbørn bære bukser med små splittelser i dem. Bleer er dyre i Kina, og så forældre bruger disse bukser, så deres børn kan bruge toilettet lettere. ”
Jeg elsker det, og hvis jeg nogensinde har børn gemmer jeg min $$$ og køber dem disse bukser.
🙂
xoxo
Monica

Lara Marie, rejste over hele Asien.
Opdateret 12. maj
Jeg voksede op i USA og for nylig tilbringe et og et halvt år bor i Kina.
Jeg boede i en mindre by (faktisk var det en by på omkring 6 millioner mennesker, men stadig betragtet som lille for Kinas standarder), og der var meget få udlændinge der boede der. Jeg har blondt hår og blå øjne og stod ud som en øm tommelfingre. Mange af befolkningen i denne by havde aldrig set en hvid person før.
I grund og grund ville jeg have folk konstant stirre og peger på mig, hvis jeg gik ud i offentligheden og råber “hej!” til mig, da jeg gik forbi. Folk vil bede om at tage deres billede med mig dagligt, eller nogle gange vil de smutte billeder af mig med deres telefoner. Det var meget mærkeligt.

Nogle flere kulturchok om Kina ..
1. De bruger næsten alle dele af dyret i deres mad. Det var et chok, da jeg bestilte kylling i min hotpot, forventer bare kødet og finder, at der bogstaveligt talt er et kyllinghoved, kyllingefødder osv. I min suppe.
2. badeværelserne Alvorligt var dette et stort chok. I stedet for toiletter, hvor du sidder ned, har de et hul i jorden, hvor du squat ned til tisse osv. De er som regel virkelig brutale bøsser, der splitter overalt. De giver heller ikke toiletpapir, så du skal altid bære væv. Jeg har nogle ægte rædselshistorier om toiletterne i Kina.
3. Der er så mange mennesker og ingen personlig plads. Folk masserer dig virkelig dårligt

2017-12-04T02:23:07+00:00

留言