Tips voor een succesvolle stage in China

//Tips voor een succesvolle stage in China

Tips voor een succesvolle stage in China

Als je succes wilt boeken met je stage in China, wil je misschien een paar belangrijke dingen overwegen. U merkt het misschien niet, maar uw supervisor zal goed op u letten en uw prestaties op regelmatige basis beoordelen. Hieronder vind je 7 tips om je stage succesvol te volbrengen.

1.) Punctueel zijn

Dit is een van de belangrijkste kenmerken, ongeacht waar je je stage wilt doen. Je stage is een kans om te bewijzen dat je waardevol bent. Dus we stellen voor dat je punctueel bent. Afgezien hiervan, wilt u wellicht vroeg arriveren en een paar minuten te laat vertrekken.

2.) Kleed je slim aan

Je jurk moet netjes, scherp, slim en professioneel zijn. Zorg ervoor dat je je netjes kleedt. Je jurk moet je professionaliteit tonen. Het is dus geen goed idee om sandalen of shorts aan te trekken wanneer u naar uw kantoor vertrekt.

3.) Wees actief

Misschien wil je het initiatief nemen. Met andere woorden, je wilt misschien niet bang zijn om vragen te stellen. In feite wilt u wellicht zoveel mogelijk te weten komen over de organisatie waarvoor u gaat werken. Bovendien, als u de aan u toegewezen taak al hebt voltooid, wilt u mogelijk uw collega’s bereiken om hulp en tips te krijgen. Wat je moet doen is jezelf bewijzen een waardevol bezit voor de organisatie.

4.) Netwerk

Netwerken is de basis als je succes wilt boeken in de Chinese samenleving. Wat u moet doen, is een persoonlijke maar professionele relatie met anderen in het bedrijf ontwikkelen. De homogene samenleving van China hecht veel belang aan vertrouwen en inclusiviteit. U wilt dus mogelijk langdurige werkrelaties ontwikkelen.

5.) Respect

In China is het heel belangrijk om anderen het respect te geven dat ze verdienen. Het is geen goed idee om iemand daar openlijk te bekritiseren. Afgezien hiervan kun je ook anderen niet voor de gek houden. U kunt echter uw kritiek achter een gesloten deur uiten.

Mensen in China hebben een beetje een ander gevoel voor humor. Bovendien mogen uw collega’s de droge humor of het sarcasme niet waarderen of begrijpen. Wat je moet doen, is beleefd en vriendelijk zijn.

6.) Maak deel uit van een team

Je moet ook je bereidheid tonen om anderen te helpen. De meeste Chinezen vinden het leuk om met buitenlanders te werken. Je kunt het beschouwen als je verantwoordelijkheid om een ​​gesprek te beginnen. Met andere woorden, u wilt misschien niet wachten tot de andere persoon een gesprek start. Je kunt het starten. In feite kunt u iemand benaderen en vragen naar zijn of haar leeftijd, religie, inkomen of gewicht om een ​​gesprek te beginnen.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, als je je stage in China met succes wilt doen, raden we je aan de 6 tips in dit artikel te volgen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u over alle “tools” beschikt die vereist zijn om uw stage met vlag en wimpel te voltooien. Het enige dat u hoeft te doen is geduldig en vastbesloten zijn en u zult goed zijn om te gaan.

2017-11-12T02:02:14+00:00