Waarom zou je stoppen met klagen over China (1)

//Waarom zou je stoppen met klagen over China (1)

Waarom zou je stoppen met klagen over China (1)

Wonen in China kan oog-openend, diepgaand en lonend zijn, maar het is niet gemakkelijk. Elke expat wordt geconfronteerd met uitdagingen wanneer ze in dit land aankomen, variërend van licht irritant tot absoluut woedend. We vroegen je wat je uitdagingen zijn in China. Je hebt enthousiast gereageerd (van wechat-discussie en Facebook-pagina). Dit is wat we ontdekten.

Visa zijn immens stress-inducerend

Niemand wil graag overgeleverd zijn aan de autoriteiten van de uittocht van China. Er is een absurde hoeveelheid grijs gebied in de Chinese visumverordeningen (bijvoorbeeld geen aangewezen visum voor stagiairs), en het is moeilijk om consistente informatie te vinden over aanvraagprocessen en vereisten. En er is gewoon een hoop papierwerk.

Om zelf geen visumproblemen te behandelen, zoekt u een vertrouwde agent – bij voorkeur iemand die al een vriend heeft gebruikt. Wees gewoon bereid om een ​​kleine premie te betalen. Als u zelf de viswateren wilt betreden, is het altijd het beste om direct naar de bron te gaan en informatie rechtstreeks op de websites van de relevante autoriteiten te krijgen.

De taalbarrière is echt

De meeste expats kunnen geen vloeiend Chinees spreken, wat het elke taak twee keer zo moeilijk maakt om te volbrengen. Bestellen via een menu, een bankrekening openen of zelfs in een ziekenhuis worden behandeld, kan problematisch zijn. Dit draagt ​​er ook toe bij om als een ‘buitenstaander’ te worden beschouwd, waardoor u kunt worden opgelicht als het gaat om zakendoen of zelfs het huren van een taxi (controleer de meter).

De enige echte oplossing hiervoor is om de taal te leren, maar het kost tijd en moeite. In de tussentijd is het belangrijk om de vertaalhulpmiddelen (en mogelijk een levende vertaler) te vinden die u helpen beter te communiceren.

Te veel geluiden, overal

Bezoek een dorp in de stad in China voor een microkosmos van alle geluiden die expats naar de muur drijven. Stilstaande auto- en motorhoorns, luid gepraat buiten de restaurants, technomuziek schetterend uit de winkels, constructie, spugen – de hele negen meter.

In de Chinese cultuur zijn licht, geluid en drukte plezierig. Ze hebben immers het vuurwerk verzonnen. Daarom vinden de meeste inwoners het achtergrondgeluid niet erg. Als je dat doet, vind je een go-to-place – een café, park of zelfs je appartement – om wat rust en stilte te zoeken.

2017-11-12T02:21:13+00:00

留言