Waarom Chinese ouders veel geld uitgeven aan kinderprogramma’s voor kinderen

//Waarom Chinese ouders veel geld uitgeven aan kinderprogramma’s voor kinderen

Waarom Chinese ouders veel geld uitgeven aan kinderprogramma’s voor kinderen

Een essay getiteld “Een maandelijks salaris van 30.000 RMB is niet genoeg voor een kinderzomervakantie” is onlangs viraal op Chinese sociale media verschenen, wat hete discussies op gang bracht over hoe steeds meer Chinese ouders enorme hoeveelheden geld uitgeven om hun kinderen tijdens schoolvakanties te onderwijzen .

Maken ze zich eenvoudig zorgen over de opvoeding van hun kind, of zit er meer achter deze trend?

Een artikel met de titel “Een maandelijks salaris van 30.000 RMB is niet genoeg voor de zomervakantie van een kind” (“月薪 三万, 还是 撑 不起 孩子 的 一个 暑假”), dat onlangs viral ging op WeChat, beschrijft hoe een vrouw met een put -betaalde baan verdient nauwelijks genoeg geld om te betalen voor het zomerschema van haar dochter tijdens haar schoolvakantie.

De moeder, die werkt als een senior executive in Guangzhou, verdient bijna $ 4500 per maand. Hoewel dit 13 keer hoger is dan het minimum maandloon in China, zei de vrouw nog steeds dat ze bang was om nieuwe kleding te kopen vanwege de kosten van het drukke zomerprogramma van haar dochter, een 5e klas op een bekende school in Guangzhou.

“Als je dit geld uitgeeft, voel je je slecht. Maar als je dit geld niet uitgeeft, voel je je slecht voor je kind. ‘

Het extravagante zomerprogramma dat in het artikel wordt benadrukt, omvat een tien dagen durende studiereis door de VS, een dagtaxi, pianolessen, zwemlessen en zomerklassen in het Engels, Olympische wiskunde en Schrijven. In totaal heeft de moeder ten minste 35.000 RMB (± 5240 $) besteed aan de zomervakantie van haar dochter.

“Het meest martelende is dat als je dit geld uitgeeft, je je slecht voelt. Maar als je dit geld niet uitgeeft, voel je je slecht voor je kind, ‘zei de moeder.

Het is niet ongebruikelijk om de concurrentie te zien tussen Chinese ouders over wie het meeste investeert in de opvoeding van hun kind. Het idee om kinderen nooit “aan de start te verliezen” is een algemeen geloof geworden.
Tijdens schoolvakanties sturen de rijke families van China hun kinderen vaak naar het buitenland voor opvallend onderwijs. Ouders uit de middenklasse worstelen om met hen te concurreren, het opvullen van hun kindervakanties met Engelse lessen en overzeese zomerkampen. Ook op lagere niveaus proberen ouders hun kinderen in de zomer op te leiden tot de volgende topscorer van de Gaokao (het toelatingsexamen voor de nationale universiteit).

In het online essay is de studiereis van de dochter naar Amerika de duurste activiteit van haar zomerprogramma. Naast speciale lessen en taaltraining groeit de populariteit van dit soort dure overzeese zomerkampen. Volgens een onderzoek van China Daily over deze zomerkampen in het buitenland, zijn de deelnemers voornamelijk middelbare scholieren en middelbare scholieren.

De populairste bestemmingen zijn voornamelijk Engelssprekende landen zoals de VS, Canada, Australië of het Verenigd Koninkrijk, maar Duitsland en Japan hebben ook een hoge ranking. Hoewel de prijzen variëren, zijn deze reizen nooit goedkoop. De meeste van deze programma’s kosten ongeveer 20.000 tot 30.000 RMB (3000 $ -4500 $).

2017-11-12T01:59:32+00:00

留言