Tips voor het vinden van een baan in China

//Tips voor het vinden van een baan in China

Tips voor het vinden van een baan in China

1. Netwerkevenementen
Gebruik je eigen netwerk om een ​​nog groter netwerk op te bouwen via Azië-specifieke netwerkevenementen zoals deze “meetups” in New York City. Weinigen van ons houden van netwerken. Het is moeilijk om naar vreemden toe te gaan en die lastige eerste introductie te maken. Netwerk kan echter je beste vriend zijn.
Sommige van mijn belangrijkste contacten en grootste zakelijke klanten zijn afkomstig van netwerkevenementen. De sleutel is om te weten dat alle anderen zich net zo ongemakkelijk voelen als jij en dat je realistisch gezien niks te verliezen hebt, behalve een paar uur van je leven. Je hebt veel te winnen – in dit geval een potentiële baan in China.
2. LinkedIn
Dit is digitale netwerken op zijn best. LinkedIn Premium voor werkzoekenden is een geweldig hulpmiddel. We gebruiken het voor de verkoop, maar ik weet dat veel van onze Fortune 500-klanten het gebruiken voor wervingsdoeleinden. LinkedIn verleent toegang tot HR en recruiters die werkzoekenden anders niet mogen benaderen.
De website biedt ook korte tips over hoe je opvalt, krijg een interview en uiteindelijk krijg je de baan of stage die je zoekt. Als je geen premium kunt betalen, zoek dan naar en sluit je aan bij grote groepen die internationaal gefocust zijn of China-specifiek. Start discussies, vraag hoe je aan de slag kunt in China. Je zult verrast zijn door hoeveel mensen bereid zijn om te helpen. Dat gezegd hebbende, echter, moet je volhardend zijn.
3. Chinese universitaire programma’s
Veel Chinese universiteiten bieden eencursus business-school certificaatcursussen aan. Deze zijn meestal gericht op Chinese bedrijven en culturen en omvatten wetgeving, financiën, marketing, verkoop en management. We hebben een Business & Language-cursus ontwikkeld in samenwerking met de Shanghai Normal University. De cursus duurt een semester maar bevat naast de Chinese bedrijfstraining ook een taalcomponent.
Dit soort programma’s is een geweldige manier om Chinese bedrijven te helpen voor diegenen die mogelijk niet meteen aan het werk kunnen. Eenmaal in China is het opbouwen van een netwerk de sleutel tot het vinden van een carrière op lange termijn.
4. Professionele vacaturesites
HiredChina is een bedrijf dat professionele werkgelegenheidsgeoriënteerde sociale netwerkdiensten aanbiedt aan expats in China.
Werkzoekenden Job recruiters, headhunters en personeel HR plaatsen vacatures op de website www.hiredchina.com Werkzoekenden die zich hebben geregistreerd en de online cv hebben voltooid, kunnen online solliciteren.
Alles dat daar wordt vermeld, zal een legitieme voorsprong krijgen; bedrijven die op de lijst staan, zijn lid van de kamer en hebben voorafgaand aan het plaatsen van deze taken een controleproces doorlopen. Ze regelen meestal je China-visum en regelen, afhankelijk van je rol, huisvesting en alles wat je nodig hebt.
5. Zomerstages
BRIC kondigt de komende weken een spannend nieuw stageprogramma aan. Dit is met name nodig in China, Shanghai. Veel van deze programma’s bestaan; echter, stagiairs hebben gezegd dat de betrokken bedrijven “schetsmatig” waren.
De klachten variëren, maar twee van de meest voorkomende zijn dat de programma’s de bedrijfsnaam niet vóór aankomst in China bekendmaken en dat de stages meestal niet zijn waarvoor de klant zich heeft aangemeld. Een vriend van me schreef zich twee jaar geleden in voor een zomerstage van drie maanden. Hij zou rechtstreeks voor de CFO in financiën moeten werken.
Maar toen hij in Shanghai aankwam, was zijn eigenlijke baan cold-calling expats. Hij zou ‘wealth management’-pakketten verkopen. Dit waren op zijn best slechte producten en in het slechtste geval illegale piramidespelen. Hij stopte heel snel en dat bedrijf bestaat niet meer.
Helaas is dit scenario eigenlijk vrij gewoon in China, dus wees voorzichtig. Als je buiten AmCham een ​​internetservice gebruikt, zorg er dan voor dat deze een goede staat van dienst heeft en kan je in contact brengen met studenten die de service in het verleden hebben gebruikt.

6. Rondleidingen
Voor wie in China nat wil worden zonder zich echt in te zetten voor een stage van drie of vier maanden, zijn er andere kansen. Mijn bedrijf biedt momenteel reizen van twee weken naar Shanghai, Beijing en Hangzhou, evenals naar Shanghai en Yangshuo.
De eerste is zakelijk gefocust, de tweede heeft ten eerste een nadruk op de stad in Shanghai, en dan in de buitenlucht in Yangshuo, het centrum van de Chinese bergcultuur. We zijn niet het enige bedrijf dat uitstapjes doet die zowel leerzaam als leuk zijn. Je kunt Google China-rondleidingen volgen en letterlijk duizenden mensen zien opduiken. Reizen zoals deze zijn een geweldige manier om China te verkennen en de wateren te testen voordat je een langere verbintenis aangaat.
Ongeacht welk pad je neemt om naar China te gaan, stel ik voor om de opties te verkennen. Het was zonder twijfel de beste beslissing die ik zelf ooit heb gemaakt. Ik zou ook aanraden om de taal te leren. Toen ik Shanghai verliet voor New York City, wist ik dat vanwege mijn kennis van China en mijn vermogen om de taal te spreken, ik overal een geweldige baan kon krijgen.
De taal was als een verzekeringspas in mijn achterzak. Daarom was ik succesvol in China, terwijl andere, meer getalenteerde mensen faalden. Dus, zoek uit hoe je naar China kunt gaan en kijk of het geschikt is voor jou. Het zal je leven veranderen.

2017-11-12T02:00:25+00:00

留言