Tips voor een succesvolle stage in China

//Tips voor een succesvolle stage in China

Tips voor een succesvolle stage in China

Heb je je voorgenomen om stage te lopen in China? Als dat het geval is, weet dan dat u uw tijd in een geheel andere omgeving zult doorbrengen. Misschien wil je een geweldige ervaring opdoen tijdens je tijdelijke baan in China. Maar hiervoor zal het nuttig zijn om wat tips te krijgen.

1. Leer Chinese cultuur en gebruiken

Voordat u vertrekt voor een stage in een goed Chinees bedrijf, wilt u misschien bekend zijn met de Chinese gewoonten. Meer informatie over hun cultuur krijgen is ook een goed idee, omdat het je zal helpen om ruimdenkend te zijn en de culturen te respecteren.

2. Word een teamlid

Terwijl je aan het werk bent in China, zal alles anders voor je zijn. Wat je moet doen is jezelf als een teamlid beschouwen. Dit zal je helpen om je stage te omarmen. Je kunt dit binnen een paar weken doen, omdat mensen in China erg vriendelijk zijn.

Maak niet de fout jezelf te beperken tot samenwerking met je Chinese collega’s. In plaats daarvan wilt u misschien de kans grijpen om met hen te praten na het werk. Als ze bijvoorbeeld uit eten gaan of voetballen, ga dan met hen mee.

3. Leer basis Chinees

Als je een Engels spreker bent, zal wonen in China geen probleem voor je zijn. De reden is dat veel Chinezen Engels begrijpen en spreken. Bijna elk uithangbord is zowel in het Engels als in het Chinees geschreven. Afgezien hiervan kun je veel restaurants en westerse merken in heel China vinden.

Het leren van basis Chinees kan je echter helpen om je leven te veranderen. Je krijgt bijvoorbeeld veel kansen om vrienden te maken met nieuwe mensen. Dit geeft je een diep inzicht in de cultuur van China.

4. Bouw je carrièrenetwerk

Stage lopen in China is een geweldige netwerkkans. In feite kan het bouwen van een netwerk u veel helpen. Je zult een multinationale omgeving ervaren. Door met internationale stagiaires te werken, wordt het voor u eenvoudiger om uw netwerk uit te breiden. Dit zal u ten goede komen lang nadat u uw stage in China hebt voltooid.

5. Investeer je inspanningen verstandig

Als je de gewenste resultaten wilt halen uit je stage, zorg er dan voor dat je je inspanningen op de juiste manier investeert. Het belangrijkste waar u misschien op wilt focussen, is de reden waarom u in China bent. Het is trouwens een geweldige kans om nieuwe dingen te leren en te groeien terwijl je het grootste land van de wereld verkent.

Als laatste, of je nu stage wil lopen in een 5-sterrenhotel of een internationaal bedrijf, wil je misschien één ding onthouden. Je weet misschien dat de Chinese cultuur en het managementsysteem van het bedrijf waar je voor gaat werken heel anders zullen zijn dan dat van je thuisland. Dus, je moet klaar zijn voor wat verrassingen en geduldig zijn. Hopelijk heb je een geweldige tijd tijdens je stage.

Resource box:

Ben je op zoek naar een betaalde stageplek in China? Als dit het geval is, raden we u aan om uit te checken

2017-11-12T02:03:40+00:00

留言