Stageplaatsen vinden in CHINA

//Stageplaatsen vinden in CHINA

Stageplaatsen vinden in CHINA

Stages in China zijn de meest gebruikelijke manier voor jongeren om een ​​niet-onderwijzende baan in China te vinden. Veel bedrijven in China maken gebruik van een stageprogramma als talentidentificatie en zijn bereid onervarenheid over het hoofd te zien om bewezen talent aan te nemen.

Stages zijn over het algemeen veel gemakkelijker te beveiligen dan voltijdbanen, maar de gemeenschappelijke barrière is opnieuw het visumprobleem. Een vakantie visum is technisch gezien niet bedoeld voor stage doeleinden en Hong Kong is nu bezig met het maken van een visum run om hun stage te verlengen.

In bepaalde gevallen ontvangen stagiairs uit het vasteland die regelmatig naar Hong Kong vliegen voor een visum voor de feestdagen, alleen visa van 7-14 dagen. Helaas sponsoren bedrijven zelden buitenlandse stagiairs vanwege het betrokken leg-werk en nalevingsproblemen. Daarom kun je het beste weer een privéschool voor een visum doorlopen of als je in China studeert met een studentenvisum aan een universiteit, gebruik je zomervakantie tussen of na de semesters.

Je kunt stages op verschillende manieren vinden, zoals netwerkevenementen, verwijzingen van vrienden, online vacaturesites en zelfs een koude e-mail. De sleutel is echter het identificeren van het juiste gastbedrijf. Bijvoorbeeld, terwijl het stageprogramma China Policy in Beijing een uitstekend en lonend programma is, kunnen ze als een klein bedrijf alleen voltijdbanen aanbieden onder zeer speciale omstandigheden.

Een groot bedrijf zoals Weber Shandwick in Beijing heeft echter een bewezen staat van dienst als het gaat om het gebruiken van stages als identificatie van talent en het inhuren van stagiairs en kan een betere keuze zijn voor de lange termijn. Aan de andere kant, doe je misschien meer boeiend werk en heb je meer verantwoordelijkheid bij een kleiner bedrijf als China Policy dan bij sommige van de grotere jongens.

Je wilt misschien ook de verleiding weerstaan ​​om stage te lopen bij een groot bedrijf waarvan bekend is dat het in China inkrimpt. Als Siemens bijvoorbeeld inkrimpt in China (zoals bij veel buitenlandse elektronische en andere fabrikanten), zal het stageprogramma van Siemens Beijing op dit moment waarschijnlijk niet leiden tot een volledige baan. Je kunt normaal de aanwervingsvereisten van een bedrijf meten door rond te vragen, te controleren hoe vaak het bedrijf nieuwe posities op hun website plaatst of de vraag direct te stellen wanneer je in de interviewfase bent.

Daarnaast moet je ook uitkijken naar stage gastheren die kunnen optreden als multiplicatoren. Een kamer van koophandel is een ideale vermenigvuldigingsfactor omdat ze u naar bedrijven kunnen verwijzen. Overheidscommissies voor de handel zijn een ander goed voorbeeld.

Terwijl overheidsstages zelden tot een fulltime baan leiden, moeten je leidinggevende en collega’s goed geplaatst zijn om je door te verwijzen naar andere bedrijven in de privésector. De sleutel is om hard te werken en vertrouwen en vertrouwen op te bouwen bij uw leidinggevende, zodat zij u kunnen doorverwijzen naar andere potentiële werkgevers.

Tot slot, de stage-ervaring in China draagt ​​aanzienlijk bij aan je cv en werkvooruitzichten, en een referentiebrief van een werkgever in China zal een lange weg helpen om je eerste doorbraak in China te vinden.

2017-11-12T01:53:47+00:00

留言