Meer Chinese overzeese studenten die naar huis terugkeren

//Meer Chinese overzeese studenten die naar huis terugkeren

Meer Chinese overzeese studenten die naar huis terugkeren

Met een groeiend aantal Chinese studenten die naar het buitenland gaan voor hun hoger onderwijs, ziet de Chinese arbeidsmarkt dat een toenemend aantal mensen terugkeert uit het buitenland met een nieuwe, hoogopgeleide en internationale kijk op het arbeidsproces.

Volgens het ministerie van Onderwijs studeerden 544.500 Chinese studenten in 2016 overzee, 144.900 meer dan 2012; terwijl het aantal terugkeerders in 2016 432.500 hoger lag dan 159.600 in vergelijking met 2012.

Volgens het Chinese Service Center voor Scholarly Exchange is 63% van de terugkerende Chinese studenten uitgerust met een masterdiploma. De meerderheid van deze studenten – bijna 80% – ging naar Engelssprekende landen zoals de VS, het VK en Australië voor hun studie. De meesten zijn tussen de 23 en 30 jaar oud; het vinden van een veilige en lonende carrière is voor velen een topprioriteit.

Buitenlandse studenten in China in opmars

Het aantal buitenlandse studenten in China blijft ook stijgen, met meer dan 400.000 die in 2016 naar China komen – een stijging van 35% sinds 2012.

Volgens het ministerie van Onderwijs van het land stonden Zuid-Korea, Amerika en Thailand bovenaan de lijst van landen die studenten naar China stuurden, gevolgd door Pakistan, India, Rusland, Indonesië, Kazachstan, Japan en Vietnam.

De meest populaire steden voor mensen die op zoek zijn naar werk zijn Beijing, Shanghai, Guangzhou en Shenzhen, waar bijna 60% van de ondervraagde mensen zou willen werken. De meeste studenten misten ervaring voordat ze aan hun studie begonnen, maar meer dan 85% vond part-time werk of een stage in het buitenland.

Werkzoekenden zijn geïnteresseerd in het vinden van werk met betrekking tot hun studiegebieden, en streven naar plaatsen met een goede persoonlijke ontwikkeling met een internationale kijk. Kandidaten met overzeese werk- en studieervaring hebben een veel beter begrip van buitenlandse cultuur en arbeidsethiek, dus zijn ze goed geplaatst om naar dit soort rollen te zoeken.

2017-11-12T02:04:52+00:00

留言