Lesgeven Engels in China: Holly’s verhaal

//Lesgeven Engels in China: Holly’s verhaal

Lesgeven Engels in China: Holly’s verhaal

Maak kennis met Holly, die haar TEFL-carrière begon tijdens de China-stage, gedurende welke tijd ze Engelse les gaf in China. Lees verder om erachter te komen waarom wereldreiziger Holly besloot naar China te reizen om Engels in het buitenland te geven en waarom ze aangenaam verrast is door de muziekscene in Guanzhuang.

Hallo Holly! Waar kom je oorspronkelijk vandaan?

Ik kom oorspronkelijk uit Windsor, VK; echter, ik ben uit het VK weggegaan toen ik ongeveer 6 maanden oud was en naar Saoedi-Arabië verhuisde. Na ongeveer 2 jaar verhuisden mijn familie en ik naar Bangkok en verbleven daar ongeveer 6 jaar, daarna verhuisden we naar Bahrein, in het Midden-Oosten, en bleven daar bijna 10 jaar. Dus ja, ik ben Brits, maar ik heb het geluk gehad om op een aantal plaatsen te wonen

Waar ben je nu?

Op dit moment zat ik achter mijn bureau en ik werk in Guanzhuang, in Beijing, in China.

Waarom heb je besloten Engels te gaan doceren?

Nou, ik wilde Engels leren terwijl ik weer wilde reizen. Toen dacht ik echt na over mijn opties: reizen en liggen op een strand en zonder geld komen te zitten of ervaar het uit de eerste hand en werk in een county. Hoe graag ik ook op een strand zou willen liggen, ik geef eigenlijk de voorkeur aan deze ervaring. Ik word elke ochtend wakker in de grootste stad ter wereld en elke dag krijg ik iets nieuws te beleven. Of het nu is om het publieke spugen te overwinnen (dit gebeurt in restaurants!), Het leren van Mandarijn of een bezoek aan een van de vele prachtige tempels. Ik zou tegen je liegen als ik zei dat alles wat ik hier deed cultureel was omdat het nachtleven hier fantastisch is. Elke soort club (de muziekscene is hier enorm: House, RnB, Drum and Bass, ze houden zelfs van een brutaal stukje dubstep) of bar staan ​​letterlijk voor de deur hier in Beijing. Een van de belangrijkste hotspots hier, voor ons hoe dan ook, is San Li Tun. We komen hier bijna elk weekend samen en de bars zijn goedkoop, straateten is geweldig en de mensen zijn fantastisch. Je ontmoet je gebruikelijke expats maar ook fantastische locals die graag met je willen feesten en ze zijn een goede lach.

Wat trok je in het bijzonder aan bij de Chinese stage?

Ik heb het geluk gehad om het grootste deel van Zuidoost-Azië te reizen en ik ben er dol op, maar toen het op China aankwam, was ik perplex. Ik was er nooit geweest en had er ook niet veel over gehoord van vrienden of familieleden. China leek mij vreemd, dus toen de gelegenheid zich voordeed om terug te gaan naar ergens waar ik was geweest of naar deze vreemde plek, sprong ik op de kans om een ​​compleet nieuwe ervaring te hebben. Het feit dat ik nog nooit in China was geweest, maakte me opgewonden en toch nerveus over de hele ervaring en ik ben zo blij dat ik de beslissing heb genomen hierheen te komen.

Welke leeftijdsklassen geef je les?

Ik geef 3-4-jarigen en ook 4-5-jarigen les. Ze zijn geweldig, hun hersenen zijn als kleine sponzen, dus ze nemen alles in zich en het is verbazingwekkend om te zien hoe snel ze zich ontwikkelen in zo’n korte tijd. Toen ik bijvoorbeeld hier een maand geleden kwam, kenden sommigen hun Engelse namen niet eens; sommigen hadden zelfs geen Engelse namen, nu kunnen ze hun naam opschrijven en ook ‘ik ben …’ schrijven. Ik heb tien vingers ‘.

Hoe vind je de ervaring van lesgeven?

De onderwijservaring was tot nu toe geweldig, het enige waar ik dagelijks moeite mee heb, is het eten op school. Dat is een beetje mijn schuld, ik eet geen tomaten (alleen als ze heel zijn, en ze houden van tomaten en eieren hier), vis en paddenstoelen. Helaas zijn dit enkele van de goedkoopste voedingsmiddelen, zodat ze elke dag worden gebruikt.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud zoals in China?

Wonen in China is extreem goedkoop. Zolang je geen absolute preutsheid hebt over wat je eet. Persoonlijk eet ik geen vis, champignons of hele tomaten (ik weet het vreemd) en ik zou zeggen dat dit waarschijnlijk de meest gebruikte ingrediënten zijn in de Chinese keuken, maar ik zou zeggen dat ik het prima begrijp. Als je er eenmaal achter bent dat veel voedsel er niet geweldig uitziet, komt alles goed. (Al het eten smaakt fantastisch, het is slechts de eerste schok in je ogen) Sara en ik (mijn kamergenoot) doen een wekelijkse winkel en vaak duurt het ongeveer 2 weken, ons totaal komt elke week uit op 150 RMB.

Op dit moment heb ik genoeg geld om me een tijdje op de been te houden, maar ik heb ook wat privélessen gevolgd die hier heel goed betalen dus nee, ik ga niet worstelen aan de geldkant en eerlijk, ik doe het niet Ik denk niet dat veel mensen hier doen als ze lesgeven / werken.

Wat doe je in je vrije tijd?

We socialiseren meestal in het weekend, maar soms in de week dat we uit eten gaan met andere leraren en we gaan zelden naar een club in de week, de kater is gewoon te pijnlijk om mee om te gaan als je de volgende dag te maken hebt met kleine kinderen . De meeste weekenden gaan we naar Beijing om wat te eten en gaan dan naar een bar (er zijn er zoveel om uit te kiezen) en dan gaan we naar een club. De meeste clubs zijn open tot 6.00 uur, dus je kunt zelfs de metro naar huis halen als je geen 3 pond op een taxi wilt gooien. Ik woon samen met een meisje Sara en dan hebben we Emma die op de weg woont, we werken allemaal samen zodat we 24-7 bij elkaar zijn, dus in het weekend hangen we samen met andere ESL-leraren die we ontmoetten via onze TTC-training maar we hebben hier ook heel wat mensen ontmoet die gewoon expats zijn. De expat-gemeenschap hier is enorm en je zult nooit tekortschieten in het maken van vrienden hier. Als je naar San Li Tun gaat, maak je elke avond een nieuwe vriendenkring.

2017-11-12T01:58:57+00:00

留言