Hangzhou-bussen gebruiken eerst allemaal mobiel betalen

//Hangzhou-bussen gebruiken eerst allemaal mobiel betalen

Hangzhou-bussen gebruiken eerst allemaal mobiel betalen

Tegen het einde van het jaar zal mobiele betaling worden geaccepteerd op alle openbare bussen in Hangzhou, waardoor de stad de eerste in China is om dit te doen in al zijn bussen en zijn reputatie als mobiele applicatiepionier te consolideren.
Hangzhou Public Transportation Group, de belangrijkste openbaarvervoersaanbieder in de stad, heeft dinsdag aangekondigd tegen eind juni mobiele betaalterminals te hebben in zijn 5.000 stadsbussen en tegen eind december in de resterende 3.000 bussen in afgelegen districten.
“Mobiele betalingen worden geaccepteerd en gebruikt door inwoners van Hangzhou in hun dagelijks leven in gebieden zoals winkelen, eten, een taxi nemen-alles behalve het nemen van een bus”, zei Weng Jun, adjunct-algemeen directeur van de groep.
Bijna 3,9 miljoen passagiersritten worden dagelijks gemaakt op openbare bussen in Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang, en contanten zijn goed voor 48 procent van het totale tariefinkomen, ongeveer 1,7 miljoen yuan ($ 247.000) per dag.
Het bedrijf heeft op 1 augustus een proefrit van het mobiele betalingssysteem gelanceerd op de No 506-route.
“Slechts een tiental passagiers, voornamelijk jongeren, hebben in eerste instantie dagelijks de mobiele betaling gebruikt.” Geleidelijk groeide het aantal tot 200 “, zei Weng.
De proefvaart werd uitgebreid naar meer lijnen en bussen. “Meer dan 800 bussen op 30 lijnen hebben terminals laten installeren, de resultaten voldeden aan onze verwachtingen en duwen ons om formeel de overstap op alle bussen te lanceren.”
De terminals zijn ontwikkeld door de busgroep en Alipay, de betaalmethode van Alibaba-partner Ant Financial. Alibaba is gevestigd in Hangzhou.
“Passagiers kunnen Alipay en UnionPay flash-betaalkaarten gebruiken op deze terminal, ApplePay, SamsungPay, HuaweiPay, MiPay en AndroidPay kunnen worden gebruikt met smartphones of wearables zoals horloges en elektronische armbanden,” zei Liu Xiaojie, general manager van openbare diensten bij Ant Financial.
Traditionele contante betalingen en stadsvervoerkaarten worden bewaard om tegemoet te komen aan de behoeften van diegenen die misschien niet bekend zijn met mobiele betalingen, zoals oudere rijders.
UnionPay biedt verschillende beveiligingsbeleid en -maatregelen om betalingen en accounts te beveiligen, aldus het bedrijf.
“Passagiers zetten de UnionPay-kaart op de terminal en de machine kan de kaart automatisch lezen zonder handtekening en wachtwoord.” Veiligheid is de grootste zorg “, zei Fan Hang, adjunct-algemeen manager in Zhejiang voor UnionPay.
“Naast een aantal reguliere technische ondersteuning bieden we een compensatieservice van 72 uur” als er ongeautoriseerd gebruik is, wordt er een ventilator aan toegevoegd.
De verandering gaat niet alleen over een betalingsrevolutie, zei Weng, omdat “het ons kan helpen onze service te verbeteren”.
Alipay is ook gestart met testritten in verschillende steden met de lokale autoriteiten voor openbaar vervoer, zoals Wuhan, de hoofdstad van de provincie Hubei.

2017-11-12T02:16:21+00:00

留言