Een groeiend aantal Chinese studenten zoekt overzeese stages

//Een groeiend aantal Chinese studenten zoekt overzeese stages

Een groeiend aantal Chinese studenten zoekt overzeese stages

Guo Nana, 21, is een senior aan de Shandong University of Technology. In augustus 2016 woonde ze een maand in Cambodja om stage te lopen bij een niet-gouvernementele organisatie genaamd E-tuk Education. De student vertelde de Global Times dat ze hoopte dat deze ervaring haar wereldvisie zou kunnen uitbreiden, terwijl ze ook een hoogtepunt aan haar cv zou toevoegen.

Net als Guo vloog de 17-jarige Su Xin, die aan de Chongqing Foreign Language School studeert, ook in het buitenland om stage te lopen bij een professionele Spaanse voetbalclub, Villarreal, in februari 2017.

“Ik ben een voetbalfan en ik ben dol op alles wat met voetbal te maken heeft,” zei Su. “Ik wil ook sportmanagement in mijn toekomst bestuderen, dus deze stage was perfect voor mij, daarom deed ik mijn best om de kans te grijpen.”

Een andere geïnterviewde, de 22-jarige Lin Xuanyi uit de provincie Guangdong, bracht twee weken door in India bij Bubber Handicrafts, een fabrikant die gespecialiseerd is in het produceren en exporteren van traditioneel Indiaas handwerk. Lin zei dat het zijn bedoeling was om gewoon de werkomgeving in andere landen te ervaren.

Elke geïnterviewde wees erop dat zij niet de enige student op hun school zijn die in het buitenland is geïnterneerd. “Er zijn steeds meer studenten die naar het buitenland zijn geweest of willen studeren, en onze universiteit moedigt ons aan om wereldwijde stageplaatsen te krijgen,” vertelde Guo aan de Global Times.

Om een ​​buitenlandse stageplaats te krijgen, zeiden de geïnterviewden dat ze documenten moesten voorbereiden en online interviews moesten bijwonen. Guo alleen van toepassing op één bedrijf; ze stuurde eerst een zelfintroductie en hervatte het bedrijf.

“Ik had ook een Engels interview via WhatsApp met het rekruteringspersoneel van het bedrijf.De interviewer stelde me enkele vragen over mijn carrièreplannen en mijn begrip van hun baan”, zei ze, eraan toevoegend dat ze enkele dagen na het interview het aanbod van het bedrijf via e-mail ontving. -mail.

Ondanks de nieuwe ervaringen die ze in het buitenland hebben opgedaan, komen jonge studenten ook vaak een aantal nieuwe, onverwachte uitdagingen tegen. Su, bijvoorbeeld, vond dat het leren van een nieuwe taal behoorlijk moeilijk voor haar was.

“Ik kon geen Spaans spreken, dus ik gebruikte alleen Engels, maar Spaanse mensen spreken Engels met een sterk accent, dus het was moeilijk voor me om te begrijpen wat ze probeerden te zeggen,” zei Su.

Gelijkaardige sentimenten werden herhaald door Guo, die vond dat Cambodjanen niet erg goed zijn in het Engels, vooral de ouderen en kinderen. Ze moest daarom voornamelijk vertrouwen op vertalers of eenvoudige lichaamstaal.

Behalve taalbarrières voegde Guo eraan toe dat ze niet kon wennen aan het hete weer in Cambodja en vaak last had van een zonnesteek. “Maar dag na dag begon ik me te vestigen,” voegde ze eraan toe.

Wat Lin betreft, zei hij dat de culturele verschillen tussen India en China de grootste uitdaging voor hem waren. “Ik heb niet veel onderzoek gedaan naar de Indiase cultuur voordat ik erheen ging, en dit veroorzaakte grote problemen voor mij.” Door een fundamenteel gebrek aan kennis van de sociale gewoonten van India, heb ik enkele genante culturele fouten gemaakt, “lachte hij.

Hij voegde eraan toe dat India een “feestcultuur” heeft, die niet geschikt was voor een verlegen, introspectieve persoonlijkheid zoals de zijne, waardoor hij ook zijn Indiase collega’s enigszins onhandig leerde kennen.

Tong Ting Hung, 26, is de managing director van MCD Education Consulting Limited, dat Chinese studenten helpt bij het solliciteren naar stageplaatsen in het buitenland. Hij zei dat veel Chinese studenten denken dat buitenlandse bedrijven de neiging hebben om “strenge eisen” te stellen aan Chinese aanvragers, maar de waarheid is dat nieuwe mondiale attitudes het hen feitelijk gemakkelijker hebben gemaakt.

“Door mijn communicatie met buitenlandse bedrijven, heb ik geleerd dat de meeste buitenlandse bedrijven een gepassioneerde stagiair verwachten die bereid is te leren en te communiceren,” vertelde Tong de Global Times. “De aanvragers hebben niet per se uitstekende academische prestaties nodig, maar ze moeten goede Engelse communicatievaardigheden hebben, omdat ze geacht worden in een Engelse omgeving te werken.”

Tong voegde eraan toe dat studenten, voordat ze vertrekken, een aantal elementaire maar essentiële voorbereidingen moeten treffen, zoals het leren van de lokale weersituatie van het land en de staat waarin ze leven, bereid zijn om nieuwe gerechten te proberen en bereid zijn zich aan te passen aan lokale gebruiken in om in te passen.

“Ik zou studenten ook willen vragen hun stage-aanbod af te drukken, omdat ze deze informatie misschien nodig hebben bij het passeren van de douane.” Het kopen van een persoonlijke verzekering is ook belangrijk voor het geval er iets onverwachts gebeurt in het buitenland. “

2017-11-12T01:46:56+00:00

留言