Doe voorzichtig! Telefoonscams Target op buitenlanders

//Doe voorzichtig! Telefoonscams Target op buitenlanders

Doe voorzichtig! Telefoonscams Target op buitenlanders

Een van onze lezers Simon vertelde ons dat hij een oplichterij over de telefoon had gehad, het was een telefoontje van ‘immigratiekantoor Hong Kong Kowloon’. Zoals we wisten dat hij een Ph.D. en afgestudeerd aan Harvard, een van de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld, laten we eens kijken hoe de “detective” de oplichters heeft gepakt!

1 Verboden om China binnen te komen of te verlaten?
Het verhaal begon met hij kreeg een telefoontje van “Hong Kong Kowloon immigratie kantoor”. Een robotstem vroeg hem om een ​​belangrijke voicemail van de immigratie te controleren.

Simon volgde de stappen en toen wendde hij zich tot een dame om te antwoorden. Er werd hem verteld dat hij beperkt was om China binnen te komen of te verlaten omdat hij een Chinese verdachte hielp om een ​​aanvraag in te dienen om naar Hong Kong en Macau in Fuzhou te reizen.

Ze zei dat ik de politie in Fuzhou over deze kwestie moet bijstaan ​​of ik kan China niet verlaten, ze heeft mijn oproep doorgestuurd naar die politie in Fuzhou. Toen ik echter het gesprek met die politie begon, merkte ik dat er hier iets niet in orde is … Omdat Simon een goed begrip heeft van verschillende culturen en een goede beheersing van het gebruik van talen, ontdekte hij meer onzin in het gesprek:
Bepaalde woorden als ‘politie’ en ‘mijnheer’ hebben verschillende uitspraken op het vasteland van Hongkong, Taiwan en China.
Er werd hem om meer persoonlijke informatie gevraagd, zoals het paspoortnummer.
Al deze aanwijzingen doen hem nadenken over de reusachtige telefoonzwendelbendes in Taiwan. Toen controleerde hij het adres en telefoonnummer van Fuzhou-politiebureau online, wat hem verraste was die informatie die perfect bij die “politie” paste.

2 Wat gebeurt er hier?
Simon belde onmiddellijk de Fuzhou-politie op volgens het telefoonnummer dat hij online had gevonden. De waarheid verscheen geleidelijk aan, hem werd verteld dat het een zeer gisteren oplichterij was, oplichters gebruikten de maas in de weg van China Telecom, die Voice over Internet Phone (VoIP) kon gebruiken om hun telefoonnummer te wijzigen, dus smeden ze het echte politie telefoonnummer om vals te spelen op mensen.

Fuzhou politie benadrukte ook dat:

1. Politie zal nooit en zal geen telefonisch onderzoek hebben, alle procedures zijn vereist om volgens regels te werken. Als je er in elk geval bij betrokken bent, komen ze rechtstreeks naar je toe.
2. De politie kent al uw informatie door alleen uw telefoonnummer te kennen, inclusief uw locatie, namen, nationaliteit, paspoortnummer … enz. Het is dus onnodig om uw persoonlijke gegevens aan de telefoon te vragen.
3. De meeste telefonische oplichterij begint met een robotische stem en begeleidt u naar het lekken van meer persoonlijke informatie. Als u niet op de hoogte bent, kunnen oplichters uw persoonlijke gegevens gebruiken om uw geld te bedriegen.
4. Als u niet zeker weet of het een oplichterij is of niet, kunt u het politietelefoonnummer 110 bellen om te bevestigen. Het is beschikbaar voor elke stad in China. We hebben ook gehoord dat oplichters verschillende soorten talen kunnen gebruiken, waardoor het gemakkelijker wordt om het vertrouwen van buitenlandse slachtoffers te verdienen.

2017-11-12T02:23:31+00:00

留言