De Chinese stad waar krekels waardiger zijn dan goud

//De Chinese stad waar krekels waardiger zijn dan goud

De Chinese stad waar krekels waardiger zijn dan goud

Cricketgevechten zijn al duizenden jaren populair in China en met het land in volle economische bloei investeren fans van de “sport” er meer geld in dan ooit tevoren. Eén stad in het bijzonder heeft een hele industrie rond de genetisch superieure veenmollen gebouwd die in de omliggende velden wonen, en met goede reden, omdat de beste exemplaren naar verluidt kunnen verkopen voor maximaal 50.000 yuan ($ 7,661).

De traditie van cricketgevechten is terug te voeren tot de Tang-dynastie (618-904), en de krekels gevonden in de velden rond de stad Sidian, in de Chinese provincie Shandong, staan ​​al lang bekend om hun grote omvang en agressiviteit, beide zeer belangrijke kenmerken van liefhebbers van de sport. Er wordt gezegd dat verschillende keizers in China de krekels van Sidian de voorkeur gaven vanwege hun hoge winstpercentage, en de rijken van vandaag besteden absurde bedragen voor uitzonderlijke exemplaren die hen een voorsprong kunnen geven op hun rivalen.

In de late zomer en herfst, bruist het gebied rond Sidian zowel overdag als ‘s nachts, aangezien de overgrote meerderheid van de inwoners van de stad en vele anderen uit naburige dorpen zoveel mogelijk geld proberen te verdienen tijdens de jaarlijkse cricketmarkt. Dit houdt in dat je elke avond uren per nacht bezig bent om de ongrijpbare insecten te vangen, een activiteit waar 80% van Sidian elk jaar mee bezig is, maar ze ook op te leiden tot bekwame vechters om hun prijs, tussenhandelstransacties en zelfs hotels voor cricketkopers die naar de markt uit heel China. Bijna elk huishouden in de stad is op de een of andere manier bij de cricketsector betrokken.

Sidian herbergt de grootste cricketmarkt in het noorden van China, en de meest bekwame families van cricketvangers kunnen alleen al in de maand augustus meer dan 100.000 yuan ($ 15.300) verdienen. op basis van verschillende criteria varieert de prijs van krekels van minder dan een dollar, tot enkele honderden dollars en zelfs duizenden.

Dit jaar verkocht een boer uit Sidian’s dorp Caojia naar verluidt een krekel voor 15.000 yuan ($ 2.300), terwijl sommigen speculeren dat het hoogste prijskaartje van het seizoen 50.000 yuan ($ 7.661) was voor een enkel insect. Een artikel in 2014 van Chinahush noemde een gerucht dat de duurste cricket ooit verkocht in Sidian dorp 300.000 yuan ($ 46.000) kostte.

Cricketgevechten hebben een heropleving gezien als een echte Chinese traditie, en de stad Sidian plukt daar de vruchten van. Zelfs locals die het grootste deel van het jaar in grotere steden werken en degenen die zijn verhuisd, keren elk jaar volledig terug voor de cricketmarkt, wetende dat ze een aanzienlijke winst zullen maken.

Steden als Shanghai vullen ook het aantal touringcars van en naar Sidian rond de tijd van de cricketmarkt aan en de bussen keren altijd terug met hun bagagecompartimenten vol met dozen krekels. De crickethandel in Sidian is de afgelopen jaren zo lucratief geworden dat het aantal insecten dat in de kalkhoudende bruine grond rond de stad leeft, afneemt.

Chinese media en verschillende milieuactivisten hebben geprobeerd het bewustzijn te vergroten over het dalende aantal krekels in Sidian, maar in het licht van de wens van de mensen om winst te maken, waren ze bijna machteloos.

2017-11-12T01:26:20+00:00

留言