Chinese regering start blindelingsprogramma voor singles in China

//Chinese regering start blindelingsprogramma voor singles in China

Chinese regering start blindelingsprogramma voor singles in China

China’s Communistische Jeugdliga (CYL) speelt cupido voor meer dan 100 miljoen jongeren in het land. De regering heeft een blind date-programma gelanceerd om singles aan te moedigen hun partner te vinden.

De leden van CYL, een jeugdbeweging van de Volksrepubliek China, hebben blinde dates georganiseerd voor alleenstaanden in het land. De drive is georganiseerd omdat China gelooft dat mensen die de juiste partner vinden, invloed zullen hebben op de ontwikkeling.

“Het helpen van jonge mensen om de juiste partner te vinden, had een directe impact op hun verdere ontwikkeling, die de maatschappelijke harmonie en stabiliteit beïnvloedt”, aldus de CYL, het Ministerie van Burgerzaken en de Nationale Commissie voor Gezondheid en Gezinsplanning, en de Nationale Commissie voor Gezondheid en gezinsplanning in een gezamenlijke verklaring.

De verklaring zei ook: “Een geciviliseerd, gezond en rationeel concept van liefde en huwelijk moet worden gecombineerd met socialistische kernwaarden.”
Volgens de officiële gegevens zijn meer dan 100 miljoen mensen in China van huwbare leeftijd, maar ze zijn nog steeds vrijgezel. De CYL nam het initiatief nadat er online rapporten verschenen waarin stond dat Chinese jongeren niet geïnteresseerd waren in het liefdesleven en bezig zijn vanwege de werkomstandigheden, meldde de Global Times.

Om singles aan te moedigen om op een date te gaan, hebben andere overheidsinstanties, waaronder vakbonden en vrouwenfederaties, dergelijke evenementen georganiseerd.

“Familie is de basiseenheid van de samenleving: zonder familie zullen mensen hun motivatie verliezen om ijverig te werken, en te veel alleenstaanden zullen uiteindelijk de sociale stabiliteit beïnvloeden”, vertelde Suo, een medewerker van de Vrouwenfederatie in de provincie Jiangsu in Oost-China, de Global Times .

Suo heeft blinde datums geregeld voor verschillende overheidsmedewerkers en de werknemers kregen zelfs een vrije dag als ze op een date gingen.

“Mijn baas is van mening dat een man pas bereid is om te werken nadat hij een gezin heeft gehad”, aldus een medewerker.

2017-11-12T01:32:50+00:00

留言