Chinees laatste economisch nieuws (1)

//Chinees laatste economisch nieuws (1)

Chinees laatste economisch nieuws (1)

1. Het National Bureau voor Statistieken nieuws, in september, China’s Manufacturing Purchasing Managers Index (PMI) was 52,4%, 0,7% hoger dan vorige maand. De verwerkende sector blijft een stabiele en goede ontwikkelingstendens handhaven en het groeitempo is versneld. China’s niet-industriële activiteitsindex was 55,4%, een stijging van 2% ten opzichte van de voorgaande maand. De niet-verwerkende sector bleef groeien en de groeisnelheid is versneld.

2. JIANG Chao van Haitong Securities zei dat in september de PMI van de verwerkende industrie onverwacht is gestegen, maar de gegevens van gemiddelde tot hoge frequentie laten zien dat de terminalvraag opnieuw is verzwakt en dat de industriële productie gemengd is. Het is vermeldenswaard dat de inkoopprijs van grondstoffen dit jaar het hoogste niveau bereikt. De prijsstijging zorgt ervoor dat de upstream-industrie een hogere winstgevendheid en een sterke productie behaalt. Maar de kostendruk van de stroomafwaartse industrie nam verder toe. De continuïteit van de winstverbetering en productieverbetering in de toekomst valt nog te bezien.

3. In september noteerde de Caixin China Manufacturing Purchasing Managers Index (PMI) een omzetdaling van 51, een daling met 0,6% in augustus, waarmee een einde kwam aan de groeiende trend in de drie voorgaande maanden en een lichte daling in de verwerkende sector. Deze trend is niet consistent met de PMI voor de verwerkende industrie van het nationale bureau voor de statistiek. CEBM, de denktank van Caixin, zei dat de productiesector in september bleef verbeteren, maar dat de groeisnelheid iets vertraagde. De economie in het derde kwartaal is stabiel, maar de druk van de stroomopwaartse kosten heeft benadrukt, wat nadelig zal zijn voor de voortdurende verbetering van de bedrijfswinsten.

4. Het nieuws van het ministerie van Handel, van 2012 tot 2016, steeg van 242 miljoen naar 467 miljoen, bijna een verdubbeling van het aantal gebruikers van online winkelen. E-commerce transacties stegen van 8,1 biljoen yuan naar 26,1 biljoen yuan, een gemiddelde jaarlijkse groei van 34%. Onder hen steeg het aantal online retailtransacties van 1,331 miljard yuan tot 5,160 miljard yuan, een gemiddelde jaarlijkse groei van 40%.

5. Caixin Netto nieuws, China’s staatsbedrijf Enterprises Structural Adjustment Fund Co., Ltd. dat onlangs werd opgericht voor een jaar onthulde zijn transcripties. Op 15 september 2017 zijn 16 investeringsprojecten ondertekend met een totaalbedrag van 51,129 miljard yuan, waarvan bijna 90% van de middelen aan de centrale ondernemingen. Voltooid levering en in de buurt van de voltooiing van de levering van het project was meer dan 31 miljard yuan. De levering van 32 miljard yuan zal tegen het einde van 2017 zijn afgerond.

2017-11-12T01:44:46+00:00

留言