Als ik een stage in China krijg, welk visum zou ik dan moeten hebben?

//Als ik een stage in China krijg, welk visum zou ik dan moeten hebben?

Als ik een stage in China krijg, welk visum zou ik dan moeten hebben?

Steeds meer buitenlanders komen naar China voor stages in de hoop hun carrière te verbeteren, maar op het moment van schrijven is er nog geen officieel “stage-visum”. In plaats daarvan kunnen stagiaires worden afgezet op een aantal verschillende visa. Maar welke van deze is toegestaan?
Dit hangt af van wat voor soort stage je gaat uitvoeren. Het maakt niet uit of je stage betaald of onbetaald is – en ja, China staat beide soorten stageplaatsen toe.

M Visa voor bedrijfs- en werkstages
Tot 2013 was de F-visum de primaire optie voor diegenen die naar China kwamen voor een bedrijfsgerelateerde stage. Dat jaar werd de stage-functie (onder andere) echter afgesplitst in het M-visum. Hoewel sommige bedrijven F-visa voor zakelijke stages nog steeds uitgeven, is de officiële methode om een ​​M-visum te gebruiken.
Met dit visum kan de drager worden betaald voor hun stage. Voor meer informatie over het aanvragen van een M Visa, zie deze pagina.

X Visa voor stages tijdens het studeren
Als je in China studeert op een X-visum, mag je stages of betaald werk verrichten op voorwaarde dat je eerst een stage-aanvraag bij je school indient en hun goedkeuring verkrijgt. Je moet dan naar het In- en Uitgangsbureau gaan om je belangrijkste openbare beveiligingsbureau van de stad bij te werken om je verblijfsvergunning bij te werken met details over de plaats waar je werkt of op stage gaat en de periode waarvoor je zult werken.
Dan kun je parttime werken of stage lopen tegen betaling, hoewel het legaal is voor het bedrijf om je stage zonder betaling aan te bieden.

Voer geen stages uit op een toeristenvisum!
Merk op dat het absoluut illegaal is om stages te lopen op een toeristenvisum, oftewel L Visa. Dit wordt beschouwd als illegaal werken in China en je kunt een boete krijgen of zelfs worden gedeporteerd!

Nuttige Chinese woorden en zinnen

实习 Shixi Stage
不 带薪 bú dàixīn Zonder betaling
带薪 dàixīn Met betalen
非法 工作 fēifǎ gōngzuò Illegaal werken

2017-11-12T01:19:20+00:00

留言