Akash Ghai: Min praktikoplevelse i China Daily

//Akash Ghai: Min praktikoplevelse i China Daily

Akash Ghai: Min praktikoplevelse i China Daily

Akash Ghai, en 23-årig fotojournalistkandidat fra Pennsylvania State University, kom til Photo Department of China Daily tidlig i juni. Som den første udenlandske praktikant i afdelingen i sin 35-årige historie, opdagede Ghai, som blev født i USA og voksede op i Indien, landet gennem linsen.

Under hans to-måneders ophold er Ghai blevet en del af afdelingen. Han deltog i afdelingens redaktionelle møder kl. 9 hver dag, tog billeder i Beijing for sine opgaver og diskuterede fotos med redaktører på kontoret.

På trods af sprogbarrieren imponerede Ghai sine redaktører med sine pæne notater, professionelle teknikker og beskeden attitude. En gang efter tog han billeder af en muslimsk bøn i Beijing Niujie-moske, og han havde en søvnløs aften med at sammenligne sit arbejde med en fotograf af Reuters, som imponerede os dybt.

Siden Ghai’s praktik er ved at blive afsluttet, har vi valgt nogle af hans billeder til at dele med dig gennem avisen og vores online platforme. Gennem disse billeder viser Ghai, hvad han så og følte om Kina fra sit unikke perspektiv.

Før jeg kom til Kina, kom det lille, jeg vidste om landet, af min interaktion med kinesere i udlandet, nyhedsrapporter af udenlandske medier og endeløs spekulation. Jeg har altid følt, at fastlandet var kulturelt ligner Indien, hvor jeg voksede op, og radikalt forskellig fra USA, hvor jeg blev født. Jeg forventede aldrig at se en Tesla på vejen eller bruge Uber til at komme rundt i byen, men som de siger, er det muligt i Kina.

 

Når jeg ankom, var en af ​​mine første bekymringer om, om jeg vil kunne fotografere frit på gaderne i Beijing. Vil lokale lokke mig væk? Vil de blive fotograferet af en fremmed? Vil billederne være overbevisende?

 

Udover dette var jeg bekymret for, hvad jeg ønskede at sige om Kina gennem mine fotografier. Ville jeg blindt tilføje til den igangværende fortælling eller fokusere på aspekter, som man ikke ser i nyhederne. Ville jeg bruge min tid til at fotografere vagterne på Himmelske Fredsplads eller hellere udforske punk-scenen i Beijing? Mange af disse svar blev tydeligere, da jeg begyndte at dokumentere byen gennem nyhedsopgaver og daglige funktioner.

 

Min første opgave kom minutter efter at jeg kom til fotoafdelingen. Der var et højt procession på gaden udenfor, og min redaktør fortalte mig at køre. Kommer derhen indså jeg, at processionen var et traditionelt kinesisk bryllup mellem en amerikansk og en kinesisk pige. Det var en unik og spændende start på min praktikplads. Billedet blev offentliggjort på China Daily og udbredt bredt online; Jeg blev eleret.

 

Imidlertid var mine første fotografier virkelig svage, og mine redaktører var de første til at fortælle mig det. De følte, at billederne blev skudt af en outsider. Jeg opfordrede mig ofte til at sende mig til fjerne steder i Kina for at dække naturkatastrofer som de igangværende oversvømmelser, tornadoer og mulige jordskælv. De tålmodigt fortalte mig, at Beijing var min baggård, en jeg var nødt til at beherske, før jeg zippede over katastrofestrejede byer i Kina.

 

I slutningen af ​​juni dækkede jeg en muslimsk bønneservice for Ramadan i Beijing Niujie-moske og var ganske tilfreds med mine billeder den dag. Så så jeg arbejde fra en fotograf, der skød det samme arrangement for Reuters; Jeg havde nogle problemer med at sove den aften. Jeg var ikke tæt på.

 

Jeg vidste jeg gjorde noget forkert, men jeg var ikke sikker på hvad det var. Jeg forsøgte at skyde oftere med forskellige linser på bedre steder; intet syntes at arbejde.

 

Under min sidste anmeldelse tidligere i denne måned pegede min redaktør på den fælles fejl i de fleste af mine billeder. Mit perspektiv var for smalt, og jeg skød ikke til baggrunden. Folk i mine billeder syntes isoleret på en måde, der ikke sagde noget om, hvor de var. Fokuset var godt, belysningen virkede fint, øjeblikke var gode, men konteksten manglede. I de sidste par dage har jeg tænkt på kontekst under optagelse, og jeg kan se mit arbejde er forbedret, selv mine redaktører synes lykkeligere. Det næste skridt er at fange flere følelser.

 

Mens jeg er her, vil jeg bruge mit fremmedperspektiv som en styrke, med den forståelse at det, der kan være eksotisk og uvant for mig, kan være lige så velkendt og dagligdags for et kinesisk publikum. Selv om mine billeder på China Daily primært er til udenlandske læsere, er jeg nysgerrig over, hvordan kineserne ser mit arbejde. Er jeg bare en anden outsider, der projicerer min egen ide om Kina på mine fotografier, eller kan jeg arbejde og tænke som en, der hører hjemme her? Uddyber mit arbejde præcist Kina? Giver det indblik i, at man måske ikke kommer fra bøger? Er det meningsfuldt?

 

På dette tidspunkt har jeg flere spørgsmål end svar, og jeg har lyst til, at jeg kun har ridset overfladen. Selvom jeg ville elske at spille i min baggård i et par år, håber jeg at en dag spille i marken.

2017-11-11T20:10:30+00:00

留言