6 tips til at lære kinesisk uden at studere

//6 tips til at lære kinesisk uden at studere

6 tips til at lære kinesisk uden at studere

Hej, jeg hedder Nora og jeg er en frygtelig studerende. Jeg har købt ni eller så kinesiske lærebøger siden jeg begyndte at lære kinesisk. Men jeg indrømmer dig nu, jeg har ikke fået igennem endnu en af ​​dem. De sidder i øjeblikket på hylderne i min lejlighed og kigger vildt ud i vinduerne hele dagen.

Men jeg kan trygt sige, at jeg taler kinesisk. (Her er bevis!) Så hvordan gjorde jeg det? Jeg erkendte ret hurtigt, at hver gang jeg satte mig foran en kinesisk læringsbog, blev jeg pludselig sulten, distraheret, træt …

Så i stedet for at føle sig skyldig og forsøge at tvinge mig til at være mere disciplineret, har jeg udviklet min egen tilgang til at lære kineser, der er sammenvævet ind i min livsstil.

Her er mine 6 tips til at lære kinesisk uden bøgerne

1. Pendler er din ven!

Lag din MP3-afspiller med læring lyd. Der er masser til rådighed online gratis, og du bør også tjekke dit lokale bibliotek. Multi-opgave. Er du madlavning middag, rense dine tagrender, vanding dine planter? Sæt dine hovedtelefoner på og lyt, mens du går.
Når du er på vej til arbejde eller skole, ser du nogensinde tegn, du ikke kender? Hvis du har kort tid, skal du bruge et OCR-værktøj til at scanne karakteren og finde dens betydning. selvfølgelig kan du altid studere dit ‘Word to Learn’ eller ‘gennemgå’ dine flashcards i den skrevne kinesiske ordbog app.

2. Anbring visuelle påmindelser

Jeg valgte et sted, jeg besøger ofte i løbet af dagen: køleskabet. Hver uge klæber jeg 4 nye tegn til døren. Hver gang jeg når til en snack, siger jeg disse ord højt og viser deres mening. Når jeg tager ordene ned, sætter jeg dem i en bunke, som jeg hurtigt vurderer, før jeg sætter de nye op.

Du kan også få dig en kinesisk tegn plakat. Hvilken bedre visuel påmindelse til tegn? En plakat er et fantastisk visuelt hjælpemiddel, som du kan sætte i dit studieområde, dit kinesiske klasseværelse eller endda som din computers desktop baggrund! Du kan markere dine fremskridt med en hvid bordmarkør, og derefter tørre væk, når du vil gennemgå tegnene!

Du kan tjekke vores kinesiske tegn og Bigram plakater i vores skriftlige kinesiske butik. Character Poster er tilgængelig i både traditionelle og forenklede tegn. Alle plakater er i digitalt og fysisk format.

3. Find lommer af tid

Find de 3 minutters øjeblikke, når du ikke har noget at gøre, som når du venter i købet i supermarkedet, venter på elevatorer, venter på dine venner at ankomme osv. Brug den tid til at vende gennem dine flashcards og teste dig selv!

4. Lyt til kinesisk radio

I starten vil radioen stort set være som hvid støj. Men som du lytter, vil du begynde at høre de samme ordmønstre igen og igen. Brug en ordbog til at opsøge de almindeligt anvendte sætninger og gem dem til din hurtige liste for at gennemgå og afprøve dig selv senere. Du vil langsomt opbygge dit ordforråd baseret på relevans. Du skal ikke bekymre dig om at forstå, hvad forestillingen handler om – prøv bare at udvælge ofte brugte ord og lytte til sprogets strømning.

5. elsker din kineser

Hvis du er en tv-junkie, skal du finde nogle kinesiske tv-shows til at se. Hvis du er i virkelighedsudstillinger, skal du tjekke Noras 10 Reality Shows, der vil hjælpe din kineser. Hvis du ikke er sikker på hvad du vil se, har vi også en række tv-shows, du kan gennemse her. Hvis du spiller et instrument eller synger, lær du kinesiske sange. Hvis du kan lide at tegne, lav din egen mnemonik. Hvis du besøger et websted dagligt, skal du se om de har en kinesisk grænseflade og lav omskifteren. Du kan også besøge nogle populære kinesiske hjemmesider og prøve at bruge dem. Det kan måske være lidt skræmmende i starten, men du vil snart begynde at genkende kendte tegn, som de gentages om webstedet.

6. Tænk på kinesisk

Start med dit soveværelse. Gør det et visuelt læringsrum. Mærk de elementer, du bruger, og se hele dagen med deres kinesiske ord, og når du kommer til at bruge dem – tjek navnet på varen på kinesisk i stedet for dit modersmål. Begynd at arbejde dig ud – har du en grumpy nabo? Kig op ordet “grumpy” på kinesisk og mumler det til dig selv, når du ser ham.

Med disse taktikker ansat, kan du få ækvivalent på cirka 2-3 timer studietid pr. Dag uden endog at prøve.

Selvfølgelig er vi ikke anti-bøger her på Skriftlig kinesisk, og du kan finde en liste over kinesiske læringsbøger, der er blevet anbefalet af skriftlige kinesiske brugere og det skrevne kinesiske team. Der er også 8 kinesiske lærebøger, karakterbøger og en bog, der lærer dig, hvordan du kan forbedre din kinesiske håndskrift med anmeldelser, så du kan kigge her.

Bemærk: Kast ikke dine bøger ud! De kan være gode ressourcer og for nogle mennesker en ideel studiekammerat. Jeg er bare ikke tilfældigvis et af disse mennesker.

Hollie’s Note: At have kendt Nora i et stykke tid kan jeg med sikkerhed sige, at hun stadig ikke har brugt en bog til at studere kinesisk med … men at hendes alternative metoder virker.

2017-11-11T20:18:11+00:00

留言