4 soorten VISA voor stage in China

//4 soorten VISA voor stage in China

4 soorten VISA voor stage in China

Als je een stage in China overweegt, moet je nadenken over wat voor soort visum je nodig hebt voor de stage. Hier vermeld ik 4 soorten visa voor studenten en afgestudeerden van lokale Chinese universitaire of buitenlandse universiteiten en voor een speciale groep studenten “Frans” om een ​​stage te doen in China.

TYPE 1 – Voor pas afgestudeerden van de lokale universiteit (Shanghai).

Op 17 juli 2016, volgens het nieuwe beleid van het Shanghai Labor Bureau, voor de nieuwe werkende visumaanvraag, worden de studenten verzocht om originele 2+ jaar werkende referentiebrief in plaats van de kopie te verstrekken. Op 1 mei 2016 biedt Shanghai Labour Bureau, om meer buitenlandse talenten aan te trekken om in Shanghai te werken, een voorkeursbeleid voor pas afgestudeerde buitenlandse studenten, zelfs als hij / zij geen 2 jaar werkervaring had (het minimumvereiste voor een werkvisum voor China vóór) als ze de volgende voorwaarden bereiken, kunnen ze de werkvergunning en visum hier in Shanghai nog steeds rechtstreeks aanvragen.

 

Master diploma of hoger diploma (behalen aan de universiteit in Shanghai)
In dienst bij een bedrijf dat zich heeft ingeschreven in de Shanghai Free Trade Zone (FTZ) of het hightech park Zhang Jiang.
Vaardigheidscertificaat geschikt voor zijn werk

 

Maar als u uw diploma hebt behaald en wilt beginnen met uw eigen bedrijf in China, kunt u legaal een 2 jaar geldig S-visum aanvragen om een ​​ondernemer te zijn en te gaan werken of stagiair te worden. Het uitgangspunt is dat je je diplomawaardering en een bedrijfsplan of verificatie van de bedrijfsregistratie nodig hebt.

Stappen en benodigde documenten

Origineel paspoort en visum
Tijdelijke verblijfsregistratie, originele versie en kopie.
Dien het formulier in van VISA / STAY PERMIT / RESIDENCE PERMIT APPLICATION FORM.
1 stuk foto van 2 * 2
De gezondheidscontrole door het Entry-Exit Inspection and Quarantine Bureau.
Persoonlijke applicatie of de bedrijfsapplicatie.
Businessplan, origineel & kopie (geen behoefte aan degenen die als belegger komen)
Bedrijfsvergunning voor bedrijven, organisatiecertificering, goedkeuringsverklaring voor bedrijven, origineel en kopie.

 

TYPE 2- Studenten die een X1-visum hebben.

Als u dit visum wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met [email protected]

Deze optie is geldig voor zowel een deeltijdbaan als een stage met betaling of stage zonder betaling. Maar het is niet geldig voor studenten met een X2-visum. Voor studenten die in China studeren met een X1-visum, mogen ze betaalde of onbetaalde stages in China krijgen. U krijgt een X-visum met “Off-campus internship” op uw visumpagina.

 

Stappen en benodigde documenten:

 

Dien een stage-aanvraag in bij uw universiteit.
Ontvang goedkeuring en ga naar het Entry and Exit Office, het belangrijkste openbare beveiligingsbureau van de stad om de verblijfsvergunning bij te werken met informatie over de stagehostbedrijven.
Eenmaal gedaan, moet de student dan naar het Entry and Exit Office gaan, het belangrijkste openbare beveiligingsbureau van de stad om zijn verblijfsvergunning bij te werken met details over de plaats waar hij zal werken of op stage zal gaan en de periode dat hij in dienst zal worden genomen.

 

Als je geen enkele universiteit hebt die je kan ondersteunen met de stagevergunning op de campus, neem dan gerust contact met ons op, we kunnen je helpen om je in te schrijven voor het X1-visum en de werkvergunning.

 

TYPE 3 – Studenten met een diploma van de universiteit in het buitenland

 

Voordat er geen visum was voor de internationale studenten die geen diploma van China hadden om stage te lopen in China, ondersteunt de overheid nu de vrije zone en de universiteit in het buitenland met meer communicatie en interactie. Het beleid staat dit soort studenten toe om stage te lopen in de bedrijven die in de vrije zone zijn geregistreerd. Die studenten kunnen met elk visum naar China komen en het in het S-visum veranderen met de vergunning van “Internship” bij Port visum agentschap. Maar als uw stagebedrijf niet in de vrije zone is, kunt u een X1-visum aanvragen met een legale stage-vergunning. Het kan van 3-12 maanden zijn. Vraag het visum aan en een taalcursus om je stage-ervaring te verbeteren.

Stappen en benodigde documenten

Origineel paspoort en China visum
Origineel en kopie van de tijdelijke verblijfsvergunning van het politiebureau.
Dien het formulier in van VISA / STAY PERMIT / RESIDENCE PERMIT APPLICATION FORM.
1 stuk foto van 2 * 2
Documenten voor je stage (uitnodigingsbrief, bevestiging van de stage.) Bedrijfslicentie licentie kopie.)

 

TYPE 4 – Frans onder “Chinees-Frans stagiaires uitwisselingsprogramma van 1000”

China en Frankrijk hebben een uitwisselingsprogramma gelanceerd waarbij 1.000 jonge mensen in China stage kunnen lopen in bedrijven in Frankrijk. Volgens een overeenkomst die de twee landen in november hebben bereikt, zullen Chinese bedrijven ook maximaal zes Franse stagiairs accepteren voor maximaal zes maanden, aldus het ministerie van Human Resources en Sociale Zekerheid.

Voor studenten die onder dit programma vallen, kunnen ze een werkvergunning of “stage” aanvragen. De werkgever moet de “Alien Employment Licence” met de vermelding “Internship” aanvragen en u de stage-uitnodigingsbrief en de stagebevestigingsbrief bezorgen. U kunt een Z-visum aanvragen en nadat u naar China bent gekomen, moet u dit wijzigen in werk- en verblijfsvergunning met de vermelding “Internship” ?.

Dit programma valt onder de regering, het is een beetje ingewikkeld.

Dit zijn de opmerkingen

 

Een trilaterale overeenkomst moet worden gesloten tussen de onderneming in China, de aanvrager en de universiteit waar ze momenteel studeren aan – of de dienst voor samenwerking en culturele actie – het Frans instituut van China voor degenen die al zijn afgestudeerd.
Er wordt geen salaris aangeboden aan de Franse stagiair onder het stageprogramma, maar een subsidie ​​die de basiskosten van levensonderhoud dekt, is vereist.
Minimale duur van de stage is drie maanden, met een maximum van zes maanden.
Om aan het programma deel te nemen, moeten Franse aanvragers aan de volgende geschiktheidscriteria voldoen:

Twee jaar universitair onderwijs in Frankrijk hebben voltooid, of het Franse of Chinese diploma hoger onderwijs (of een gelijkwaardige kwalificatie) van minder dan een jaar hebben behaald
Heb een bevestigde aanbieding van een Chinese onderneming
Houd een paspoort of internationaal reisdocument bij met een geldigheidsduur van ten minste 12 maanden
Wees tussen de 18 en 30 jaar oud
Voldoen aan de gezondheidsvereisten
Heb geen strafblad

2017-11-12T01:38:01+00:00

留言